Фолксваген планира огромни съкращения 18.11 | 12:59

30 хиляди служители ще са аут от компанията до 2021 година

От iNews.bg

Немският производител на автомобили "Фолксваген" и профсъюзите в компанията са постигнали споразумение да бъдат съкратени до 30 хиляди работни места до 2021 година. Това е част от плановете за повишаване на рентабилността и за финансиране на процес за преминаване към електрически и самоуправляеми автомобили след скандала с вредните газови емисии, съобщи пред Ройтерс източник от компанията.

Водещият автомобилен гигант в Европа се опитва да увеличи спестовността на най-големите си предприятия в Германия, където разходите са доста високи. Причината е, че ще са необходими милиарди евро, за да се покрият плащания, свързани с измамата с вредните дизелови емисии.

В споразумението се предвиждат 3,7 млрд. евро годишни икономии за марката "Фолксваген", които ще включват съкращаването на цели 23 хил. работни места само в рамките на Германия, заяви друг източник. От компанията, която има 610 076 служители по целия свят, отказаха да коментира тази информация на Ройтерс.

Така нареченият бъдещ пакет, който двете преговарящи страни изготвят от юни насам, има за цел да увеличи оперативния марж на марката над очакваните 2% през тази година.

Още за огромните съкращения можете да прочетете на страницата Econ.bg.

Водещи

Най-четени