Християн Кръстев е новият шеф на "Холдинг БДЖ" 28.08 | 16:55

Приоритет в работата му ще е завършването на преговорите с кредиторите на БДЖ

От Елица Елефтерова

Новият изпълнителен директор на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД, Християн Кръстев встъпи в длъжност, съобщиха от пресцентъра на Холдинг БДЖ.

Досегашният директор на холдинга Чавдар Трендафилов остава в ръководството като заместник изпълнителен директор, отговарящ за контрола върху техническото състояние и безопасността на подвижния жп състав.

Като основни приоритети в своята работа Кръстев определя завършването на преговорите с кредиторите на БДЖ, предприемането на строги мерки за финансов контрол с цел преодоляване на затрудненото финансово състояние на дружеството, както и активна търговска политика за възстановяване доверието на клиентите чрез подобряване на предлаганите услуги.

Биография

Християн Кръстев притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност "Железопътна техника – вагони" във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков".

Цялата професионална кариера на Кръстев е преминала в системата на железниците, където е заемал различни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав и товарните превози.

През последните две години той е бил и управител на частна транспортна фирма за извършване на железопътни транспортни услуги, поддръжка и ремонт на вагони и локомотиви и спедиционна дейност.

Водещи

Най-четени