Хуманни условия за селскостопанските животни означават поскъпване на храните 14.02 | 11:55

Потребителите трябва да са готови да плащат за качество, припомня германският министър на селското стопанство Илзе Айгнер

От Ивайло Ачев

По-добрата защита на животните означава по-високи цени за хранителните продукти, коментира германският министър на селското стопанство Илзе Айгнер в светлината на диоксиновия скандал в Германия.

Щом потребителите вярват, че условията за живот на селскостопанските животни трябва да са по-добри и по-хуманни, то те трябва да са готови и да платят за това, каза Айгнер, цитирана от Local.de.

Тя поиска да бъде въведен европейски стандарт за защита на животните, които да показва при какви условия са отглеждани животни, които после потребителите консумират под формата на животински продукти.

Според германския министър доброто и хуманно отглеждане на селскостопански животни трябва да е на първо място за фермерите.

"Не бива да се заблуждаваме – съвременният живот не може да позволи на селското стопанство да изостава и да изглежда по романтичния начин отпреди век", предупреди в заключение Айгнер.

Водещи

Най-четени