Цветан Василев с приз „Банкер на годината“ за четвърти път 02.12 | 21:17

Премиерът пожела на наградените да продължат да служат за пример

От iNews.bg

Цветан Василев, мажоритарен собственик и председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка, Светослав Гаврийски, главен изпълнителен директор на "Алианц България" и Антоан Тусен, главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк получиха призове "Банкер на годината", предаде БТА.

На церемония в елитен столичен хотел бяха раздадени отличия на най-добрите ръководители на банки у нас.

Това е четвърти поред финансов приз за шефа на КТБ. През 2004 година той бе отличен за динамичен банков мениджмънт, а през 2008-а – за утвърждаване на българския капитал в българската банкова система. Преди три години пък Василев получи приз за пазарна устойчивост.

Наградата "Банкеръ на годината" за 2013 г. беше присъдена на Цветан Василев за ефективна политика и устойчиво присъствие на пазара. Организаторите се мотивират с 25-процентното нарастване на активите и на печалбата на "КТБ" АД през 2013 г., както и с двойното увеличаване на отпуснатите кредити през годината. "Корпоративна търговска банка АД е един от петте най-големи кредитори в страната, без този ръст да се отрази на стабилността й.

Забележителните финансови резултати се постигат в период, когато секторът като цяло свива печалбите си, а повечето балансови показатели на кредитните институции намаляват или остават замръзнали, посочват от вестник "Банкеръ".

Цветан Василев прие отличието с думите: "Кризата ни изправя пред големи предизвикателства, но също така предоставя и големи възможности. За "Корпоративна търговска банка" АД периодът 2008-2013 г. беше особено успешен. Ние успяхме да увеличим над 4 пъти активите и над 4 пъти собствения си капитал. Бих искал да благодаря най-вече на мениджмънта на банката, на целия колектив, както и разбира се, на нашите клиенти, които в нито един момент не се поддадоха на напрежението и останаха верни и лоялни на КТБ АД".

На тазгодишната церемония Управителният съвет на Централната банка получи специална награда.

На награждаването присъства и премиерът Пламен Орешарски, който заяви, че България е от малкото страни с най-сериозна банкова система.

Министър-председателят пожела на наградените да утвърждават банковия занаят и да служат за пример, както са служили и досега.  

Водещи

Най-четени