Цветанов учреди партията си 27.09 | 16:15

Хора на Алексей Петров му поискаха обяснение

От iNews.bg

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов официално учреди партията си "Републиканци за България”. А повече от 200 служители на "Лев Инс" се появиха на събитието и му връчиха протестна декларация. В нея те изразяват възмущението си от желанието му да се върне в политиката.

Застрахователите зададоха въпроса, кога ще получат обяснение "за нанесения им психически  и физически тормоз и уронване на доброто им име, по негова заповед”. 

Цветан Цветанов прие декларацията и се ангажира до 20 дни да осветли акциите от 2010 г. Ако това не стане, служителите на "Лев Инс” се заканват да го посрещат във всяко едно населено място на България по същия начин.

Ето и цялата декларация: 

"С учудване научихме от медиите за учредяването на ПП "Републиканци за България” и сме възмутени от наглото Ви желание да оглавите този проект и чрез него да се върнете на политическата сцена в България.

В учредителната декларация казвате, че "България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие” както и, че политиките в страната са грешни и некомпетентно водени, но, г-н Цветанов, Вие бяхте на върха на управлението на силовото министерство в страната и имахте висока политическа позиция в не един кабинет. По това време Вие се доказвахте като авторитет в политиката и, като такъв, водехте най-шумните наказателни акции -  "авторитетно” преследвахте, "отговорно” раздавахте присъди от медиите и със "загриженост” унищожавахте малкия и среден  бизнес в страната.

Подценили сте българските граждани, които не са забравили, че струвате на страната ни милиони левове присъдени от Европейския съд в Страсбург, заради полицейско насилие и тормоз. Лошото е, г-н Цветанов, че струвате и човешки съдби.

Твърдите, че "обществената справедливост трябва да е преди всичко резултат от върховенството на закона”, но пропускате факта, че точно вие сте събирателен образ на слепотата на българското правосъдие, на пропуските в закона и на задкулисието в управлението. Данъчната проверка за придобитите от Вас 6 апартамента приключи тихомълком, но все още отеква в обществото, като върховна наглост и пример за корупция и далавери в България.

Казвате, че ще подкрепите и стимулирате българския бизнес, а точно Вие с полицейски произвол и с репресивни действия, психически и физически тормозехте хората от малкия и средния бизнес. Жертви на вашето поведение станаха и служителите на "Лев Инс” – най-голямата застрахователна  компания в България.

Въпреки доверието на повече от 800 000 клиента на компанията, Вие безцеремонно и без да се съобразите дори с чуждестранните инвестиции в дружеството,  впрегнахте целия държавен апарат срещу нас. Не последва нищо от действията Ви освен уронване името на ЗК "Лев Инс”  и нанесени психологически травми на служителите и семействата им.

Г-н Цветанов,

Ще признаете ли публично, че затворихте и унищожихте много компании, както се опитахте да направите и с ЗК "Лев Инс”. Ще се извините ли на служителите им за физическия и психически тормоз, който им нанесохте?

А помните ли очите на лекарите, които нарекохте престъпници от трибуната на Народното събрание? Ще се извините ли на тях?

Помните ли унижението, на което подложихте успешен министър, осъдил не Вас, а България в Страсбург?

Осъзнавате ли колко човешки съдби пострадаха от действията Ви?

Ако искате да наложите морал в управлението на България, то ще се съгласите ли независими експерти и НАП да възобновят и проведат отначало проверката на имотното Ви състояние?

Не приемаме обясненията Ви, че средствата, с  които са закупени апартаментите Ви, се дължат на финансовите източници на тъща Ви.

Дължите обяснение и кой ще финансира мерака Ви да влезете отново в държавното управление? Чии "унаследени” средства ще добруват за Вашия политически комфорт този път?

Уважаеми учредители на "Републиканци за България",

Не се водете по "моралните ценности и чистите намерения” на Цветан Цветанов и Атанас Камбитов, и преценете дали влизането ви в политиката трябва да стане на всяка цена.

Цветан Цветанов дължи отговор на въпросите, които не само ние, репресираните от участието му в политиката, но и цялото общество си задава.

С настоящата декларация призоваваме инициативния комитет на "Републиканци за България", българската прокуратура и данъчни власти да покажат морал, честност и най-вече експертни и отговорни  качества и да възобновят всички разследвания на Цветан Цветанов по "Апартамент гейт”, като същите бъдат проведени и завършени, както за всеки един обикновен български гражданин, който не членува в политическа партия и не се ползва с привилегии и протекции.

Само тогава и при тези условия ще повярваме, че ПП "Републиканци за България" може да дава обещание за промяна и за защита на обществените интереси".

Водещи

Най-четени