Цената на петрола отново започна да се спуска надолу 07.10 | 10:07

Фючърсите на суров петрол в Ню Йорк отчетоха спад в цената от 0,6%

От Елица Елефтерова

След възобновяването на добива на петрол от Мексиканския залив заради отслабването на тропическата буря Карен цената на лекия суров петрол West Texas Intermediate (WTI) се спусна надолу.

В САЩ наближават преговорите за повдигане на тавана за американския дълг, което ще се случи на 17 октомври, припомня агенция Bloomberg.

Фючърсите на суров петрол в Ню Йорк отчетоха спад в цената от 0,6%, след като компании, сред които Chevron, BP и BHP Billiton, върнаха служителите си по платформите. Заплахата от вече утихналата буря Карен затвори почти 62% от производството в Мексиканския залив.

WTI с доставка за ноември поевтиня с 361 цента до 103,23 долара за барел на електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк. В Сингапур "черното злато" се търгуваше за 103,30 долара за барел.

Контрактите от петък (4 октомври) поскъпнаха с 0,5% до 103,84 долара за барел. Миналата седмица суровината отчете първия си седмичен ръст от месец насам.

В Лондон цената на петрола сорт Brent с доставка ноември падна с 43% до 109,03 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол WTI беше 5,81 долара, като се вдигна от тази петък – 5,62 долара.



Водещи

Най-четени