ЧЕЗ предлага да бъде въведена единна форма на фактурата за електроенергия 11.09 | 19:12

Фактурата ще съдържа една и съща информация, поднесена по еднакъв начин за всички

От Елица Елефтерова

ЧЕЗ предлага да бъде въведена единна форма на фактурата за електроенергия с еднакъв формат и съдържание за всички битови потребители в България, съобщават от пресцентъра на електроразпределителното дружество.

Целта е фактурата да съдържа една и съща информация, поднесена по един и същи начин за всички  клиенти. Единната фактура ще даде възможност за повече прозрачност и съпоставимост на сметките за електроенергия и би улеснило потребителите, смятат от ЧЕЗ.

От дружеството се надяват новото предложение да бъде одобрено от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Анализите на компанията показват, че  въвеждането на единна форма на фактурата ще повиши доверието на потребителите във верността и коректността на съдържащата се в нея информация, обяснява Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Компанията е започнала активна разяснителна кампания за новите, средно с 4,54% по-ниски цени и новата структура на тарифите за електроенергия, които бяха въведени с решение на  ДКЕВР от 29 юли 2013 г.

Водещи

Най-четени