Четвърти опит за продажба на "Кремиковци" 12.04 | 07:06

На търг се предлагат предзаводската и заводската площадка на комбината

От Деляна Петкова

Четвърти търг за продажба на "Кремиковци” ще се проведе днес, 12 април. Продава се обособена част, включваща предзаводската и заводската площадка на бившия комбинат, заедно с активите, свързани с производствената му дейност, съобщи синдикът на комбината Цветан Банков.

Началната цена е 316 млн. лева. Търгът е с явно наддаване, със стъпка на наддаване 4 млн. лева. Сумата, която трябва да се внесе като депозит, е 10% от първоначалната цена.

Засега няма информация дали има заявили участие, което може да стане до 14.00 часа утре, когато е търгът, каза Банков, цитиран от Агенция "Фокус".

На въпрос, какво ще стане, ако търгът за пореден път се провали, синдикът заяви, че ще се преценява кое е най-изгодно за кредиторите. Засега работим с надеждата, че ще има участници, каза той.

До този момент се проведоха три търга за продажба на части от "Кремиковци”.

На предишния се яви кандидат, който не бе внесъл депозит. На първите два търга, които се проведоха в края на миналата година, не се явиха участници.

Цената на обособената част от имуществото на комбината на първия търг беше 565.5 млн. лева.

Производството по несъстоятелност ще приключи, когато бъде продадено цялото имущество и сумите, постъпили от осребряването, бъдат разпределени между кредиторите по реда, предвиден в закона.

Кредиторите на "Кремиковци” са над 7 000. Около 600 са юридически лица.

Водещи

Най-четени