Ще има частична регулация в тютюневия сектор 19.01 | 12:10

Йордан Цонев е сезирал Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да извърши проверка за картел между изкупвачите

От Филипа Тодева

Ще бъде въведена частична регулация на тютюневия сектор. Това обяви председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев при посещението си в село Дръндар.

По думите му са набелязани няколко точки за изпълнението на тази стъпка. Предвижда се частичната регулация да обхване изкупуването на тютюна, сключването на договорите с изкупвачите, сроковете за тяхната реализация.

Йордан Цонев бе категоричен, че настоящите проблеми в сектора произтичат от пълната му либерализация, направена по времето на ГЕРБ.

"Тютюнът е акцизна стока, така че няма да има правни проблеми с въвеждането на частична регулация", посочи Цонев. Той допълни, че вече е сезирал Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да извърши проверка за съществуването на картелни договорки между изкупвачите.

Йордан Цонев гостува в родното село на Ахмед Доган Дръндар за курбана, който майката на почетния председател на ДПС даде за здравето на сина си, допълни БТА. Демире Доган почете годишнината от покушението над сина си със церемониално заколване на две телета. Тя посочи, че през годината от инцидента досега й е било много трудно, както би било на всяка майка.

Водещи

Най-четени