Ще имаме единно информационно обслужване 10.03 | 20:00

Една от основните задачи е да се направи електронизация на обществените поръчки, като ще се започне от лекарския сектор

От iNews.bg

Една от основните ни задачи е да направим електронизация на обществените поръчки.

Това обяви в Разград вицепремиерът Даниела Бобева. Тя посочи, че ще се започне от лекарствения сектор, където намаляването на разходите между 10 и 20 на сто ще даде възможност за по-доброто обслужване на гражданите.

Вицепремиерът каза още, че предстои въвеждане на единно информационно обслужване на гражданите.

Така на практика с едно заявление от гражданин или фирма местните и централните власти по служебен ред ще изискат необходимите документи, каза Бобева. Тя посочи, че до края на настоящата година ще бъдат електронизирани ключовите регистри и обмяната на информация ще бъде реализирана в рамките на три дни.

Бобева коментира още, че се търси стратегически инвеститор за фалиралия разградски стъклозавод "Диамант".

По думите й вече е проявен първоначален интерес, по който работи Българската агенция за инвестиции, допълнително са поканени и инвеститори от Германия. Тя посочи, че при неотдавнашното си посещение в Германия се е срещнала с шестте най-големи фирми там, занимаващи с това производство. Ще се търсят възможности и за възстановяване на месокомбината "Родопа" в Разград, който е в несъстоятелност, каза още Бобева.

Вицепремиерът Даниела Бобева бе на работно посещение днес в Разград. Тя участва в срещи с ръководството на областната администрация и с представители на бизнеса от Разградска област. На срещата с представители на бизнеса, браншови и работодателски организации, и синдикалните организации от региона пред екипа на Даниела Бобева са били поставени въпроси, свързани със сезонната работна сила, където е необходим по-гъвкав подход, който ще бъде обсъден с министрите Адемов и Греков, каза вицепремиерът. Обект на дискусия е била и защитата на българското производство.

Борбата със сивата икономика и нелоялната конкуренция е въпрос на контрол и законодателство, които ще бъдат поставени на вниманието на съответните министри, допълни Даниела Бобева.

Водещи

Най-четени