Ще обсъждаме плащанията по ОП "Околна среда" в Брюксел 08.09 | 16:46

Тя ще се срещне с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан

От iNews.bg

Възстановяването на плащанията по ОП "Околна среда" ще обсъдят вицепремиерът по управление на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова и министърът на околната среда и водите Светлана Жекова заедно с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан. Срещата е насрочена за 10 септември в Брюксел, съобщават от пресслужбата на ведомството.

По време на разговорът ще бъде обсъдени условията, които страната ни трябва да изпълни за по-бързото възстановяване на плащанията по оперативната програма от страна на Европейската комисия (ЕК). На срещата ще присъства и генералният директор на ГД "Регионална политика" Валтер Дефа.

Миналата седмица заместник министър-председателят по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева се срещна с еврокомисаря Йоханес Хан.

След срещата тя заяви, че финансовите корекции по "Околна среда" ще са от порядъка на 200 млн. лева. Тези средства няма да бъдат загубени, а ще останат на разположение на България, но за други проекти.

По програма "Регионално развитие" проверките продължават, но според Захариева предстои грешките да са от порядъка на 10 на сто. Пълният одит ще е готов в края на месеца.

Водещи

Най-четени