Ще разширяваме бизнес контактите между български и аржентински фирми 27.03 | 16:50

Шефът на ИАНМСП проведе среща с посланика на южноамериканската страна у нас

От iNews.bg

Днес д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за малките и средни предприятия (ИАНМСП) проведе среща с Н.Пр. Посланика на Аржентина, Н. Пр. Алберто А. М. Труеба и с г-н Йордан Стойчев, ръководителя на секция по икономически и търговски въпроси към Посолството на Република Аржентина в България. Основна цел на срещата бе взаимодействието между Посолството и ИАНМСП в подкрепа на разширяване на бизнес контактите между фирми от двете страни. Обсъдено бе предложението на ИАНМСП,  което институцията отправи към чуждестранни посолства и търговски секции за провеждане на съвместни събития, по време на които българските фирми да бъдат запознати с условията за бизнес на съответния чуждестранен пазар.

Д-р Таков и посланик Труеба се разбраха да организират бизнес проява в София Тех парк като инициатива на новия експортен инкубатор, в която да се включат български фирми с интереси в Аржентина, а представителите на Посолството ще запознаят деловите среди със спецификата на аржентинския пазар. Целта е да се увеличат възможностите за преки контакти между български и аржентински компании с цел увеличаване и диверсификация на двустранния стокообмен в двете посоки.

Във фокуса на разговора беше и идентифицирането на нови сектори с възможности за сътрудничество, сред които са селското стопанство и енергетиката, с акцент върху добива на енергия от възобновяеми източници.

Водещи

Най-четени