Щонов потвърди - шефът на БЕХ е сменен 15.08 | 14:26

Досегашният зам.-министър в ресор "Енергетика" поема дружеството

От Мина Стойчева

Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ) потвърди за новия шеф на "Български енергиен холдинг" (БЕХ). По време на представянето на екипа на служебния министър Васил Щонов зам.-министърът в ресор "Енергетика" Антон Павлов беше посочен като новия директор на дружеството. 

По думите на министър Щонов това решение е било взето с цел да бъде подобрена ефективността на държавните дружества, съобщава агенция "Фокус". Той потвърди, че няма да има промени в "Мини Марица – Изток".

Антон Павлов посочи четири основни приоритета, към които ще се стреми по време на работата си в БЕХ, съобщава БТА. Той подчерта, че е необходимо да се осигури прозначност в управлението на държавните енергийни дружества. По неговите думи е важно да се създадат условия за ефективната работа на енергийния борд. 

Павлов посочи като трета задача пред него завършването на междусистемните газови връзки със съседните държави, като основен акцент той постави върху тази с Гърция. Като четвърта задача той обяви подготовката на енргийната ни система за работа при зимни условия.

Водещи

Най-четени