Билетите за влаковете няма да поскъпват 23.01 | 11:18

Транспортният министър съобщи, че нищо не налага да има повишение в цените

От Ивелина Георгиева

Цените на билетите на БДЖ няма да се повишават. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски след редовното заседание на Министерски съвет.

По думите му в момента нищо не налага да има подобно повишение. Той припомни, че основната причина за искането за увеличание на цените на билетите от страна на БДЖ, е било повишаване на стойността на дизела, на биосъставката, както и стойността ни инфраструктурните такси.

По закон дружеството има право да иска ново увеличение след отчетен период, който е в рамките от 4 до 8 месеца. Тогава ще се направи анализ на база разходите на компанията и ако те не могат да бъдат покрити, тогава ще се иска ново увеличение, обясни Московски.

Той увери, че за момента стойността на билетите остава същата и МТИТС не приема исканото увеличение от страна на БДЖ.

Министърът каза още, че процедурата за ремонт на 177 пътнически вагона е приключила и следващата седмицата ще бъде подписан договор между ръководството на БДЖ и спечелелия процедурата.

В рамките на тази година ще бъдат ремонтирани 177 пътнически вагони за 22 млн. лв. и всичко, което бъде обновено, ще влезе веднага в експлоатация, увери Московски.

Водещи

Най-четени