Борисов отсече: Няма да подам оставка сега 19.02 | 13:29

Аз няма да подам оставка заради Станишев и Доган, а ще се боря с тях до края, заяви премиерът

От Диана Цветкова

Правителството няма да подаде оставка, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на днешната извънредна пресконференция в Министерския съвет.

"За мен е по-изгодно да подадем оставка веднага. За нас (ГЕРБ – бел. ред.) е по-изгодно, но ако това го направим, последиците ще са катастрофални", мотивира се министър-председателят.

Борисов бе категоричен, че не вижда смисъл да сдава властта сега, защото до парламентарните избори остава малко време.

"Той, мандатът, изтече. До изборите има четири месеца. За нас няма значение дали ще управляваме още три месеца, или четири", посочи той.

"Аз няма да подам оставка заради Станишев и Доган, а ще се боря с тях до края. Дори и в опозиция – ще се боря с тях", категоричен бе премиерът.

По думите му ГЕРБ непрекъснато обира пасивите на това, че управляват в последните четири години, заради наследените проблеми.

Посочи десните в парламента като хората, които "майсторски ни подведоха за това", като припомни, че при съставянето на кабинет през 2009 г. и "Синята коалиция", и РЗС, и Атака декларираха, че подкрепят самостоятелно управление на правителството на ГЕРБ.

Като мотив за оставане на власт Борисов допълни, че държавата е по-важна от партията. Той допълни, че няма да "се вържа на Костов на играта – той ми предлага да остана коалиция с ДПС и БСП".

 

"Костов иска да ме вкара в ундурма с БСП и ДПС", отсече Борисов относно вчерашното предложение за съставяне на служебно правителство.

Водещи

Най-четени