Борисов с коментар за номинацията на Горица Грънчарова-Кожарева 09.08 | 09:47

"Лично аз не я познавам, когато избирахме Сметната палата, тя беше от квотата на БСП", заяви той.

От iNews.bg

"Тя е избрана от президента Румен Радев. Поздравявам въпросната госпожа, щом е събрала доверието на президента. Пожелавам ѝ успех." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод номинирането на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.

"Лично аз не я познавам, когато избирахме Сметната палата, тя беше от квотата на БСП", заяви той. 

Служебното правителство има свои ангажименти. "Ролята на партиите е да спечелят изборите. Разбирам управлението да влезеш през централния вход. Когато през задния вход, който по принцип е за изход, непрекъснато влизаш да управляваш, аз не го разбирам", каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и решението на депутатите, които забраниха популяризирането на "нетрадиционна сексуална ориентация" в училищата. 

"Ние дадохме право на депутатите да гласуват по съвест. Ние сме православни християни. Вярвам на патриарха и на Българската православна църква, която вчера подкрепи това, което се гласува", каза той. 

На въпрос как гласуваното от тях се връзва с евроатлантизма той отговори:

"Вчера всички закони свързани с евроатлантизма бяха категорично подкрепени. Ако евроатлантизма е да ме направи жена, не съм евроатлантик. Няма да го направя и не желая внуците ми да го направят".  

Водещи