Българин ще се бие за световната титла в София 23.04 | 21:17

Благой Найденов на финал, Душко Благовестов спечели бронз

От iNews.bg

Най-голямата ни надежда на световното първенство по бокс за младежи в Софи Благой Найденов стигна до финала в категория до 81 кг и утре ще боксира за титлата. На полуфинала днес младият софиянец не остави никакво съмнение в превъзходството си срещу арменеца Нарек Манасян и спечели по точки с единодушното решение на съдиите – 3:0 (30:26, 30:27, 30:27).

Така Благой има шанс да прибави към златото си от европейското в София през 2012 г. и такова от световно отново в родния си град. Манасян пък е бронзов медалист от континенталното преди 2 години, но в кат. до 75 кг.

По-рано днес Душко Благовестов загуби по точки мача си в кат. до 56 км срещу кубинеца Хавиер Ибанес. Така младият варненец остана с бронзов медал и спечелена квота за олимпийските игри в Нанджинг, Китай през август.

Европейският ни вицешампион то София 2012 загуби първия рунд срещу силния кубинец, а във втория съдиите дадоха предимство за него, с което напълно изравниха двамата боксьори.

В последните решителни минути обаче като че ли Ибанес бе по-активният на ринга, макар и двамата да си размениха доста удари.

В крайна сметка победата е за кубинеца с 2:1 съдийски гласа (28:29, 30:26, 29:28). След края на двубоя Душко бе видимо разстроен и разочарован, зави главата си с кърпата и не пожела да коментира загубата.

Водещи

Най-четени