Борисов пред ЕНП: Изгонихме много руски шпиони, това активизира политическите ни противници 24.06 | 18:00

Лидерът на ГЕРБ коментира и ваксинационната кампания у нас

От iNews

"През последните четири години българското правителство положи безпрецедентни усилия за разкриването на руската шпионска мрежа у нас. Вследствие на това бяха изгонени от страната много шпиони под прикритие като дипломати. Получихме силна подкрепа за това и от НАТО. Очаквано, това ядоса политическите ни противници. Радикализираха се и тотално унищожиха нормалния диалог в страната”. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща на върха на ЕНП, предаде НОВА тв.

"И на фона на цялата тази криза и противопоставяне в обществото, българският президент Румен Радев вместо да търси обединение, той взе страна и задълбочи конфликта. Това много ясно личи от назначения от него служебен кабинет. С него той подготвя обществото за бъдеща коалиция между наследниците на комунистическата партия и формация от семейството на ЕНП", посочи Борисов и отбеляза, че временното правителство тотално е абдикирало от отговорността си по организацията на изборите на 11 юли. Вместо това, имало "ежедневни атаки и компромати срещу ГЕРБ", твърди лидерът на партията.

Той коментира и ваксинационната кампания у нас.

"Антиваксър пое здравното ни министерство. Близо 10 000 души се ваксинират на ден. Докато ние бяхме на власт, имунизирахме по пет пъти повече хора. Сметките ни показваха, че през лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет. А сега – пълен провал", коментира Борисов. И допълни, че при посещението си у нас европейският комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду. "ни каза – не можете да се справите, ние ще ви направим ваксинационния план”.

"А само преди няколко месеца договорихме допълнителни 2,7 млн. дози на Pfizer, благодарение на ЕК и на европейската солидарност между държавите членки. Ваксини има много, но властта се провали в управлението на процеса", заключи Борисов.

Водещи

Най-четени