Борисов призова гърците да затегнат коланите като нас 19.07 | 16:16

Ако в България се беше случило същото като в Гърция, никой не би помогнал, заяви премиерът

От iNews.bg

Надявам се Гърция бързо да се стабилизира и да затегнат колана така, както ние го направихме и понесохме всички удари от опозицията. Това каза пред журналисти в Кричим премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция Фокус. Според него, ако в България се беше случило същото като в Гърция, никой не би помогнал.

Премиерът каза още, че случващото се в Гърция няма да даде отражение в страната ни заради решението на правителството да й откаже финансова помощ. По думите му, всички са се отнесли с уважение след гаранцията, че България няма да даде пари за по-богата Гърция.

Бойко Борисов добави и че, Гърция е по-богата към момента, но с темпове, с които се развива държавата ни, в следващите една-две години, ако не се направи "отново някой експеримент като Орешарски”, би могло да се стигне до 96-97% усвояване на еврофондовете. Той припомни, че първата година, когато ГЕРБ е поела властта усвояването е било под 1%, но са си поставили амбициозната задача да минат 30-40 %, а след това дори и 80 % без да падат от власт. Борисов изтъкна още, че в сектор екология 87-88 % са разплатени към бенефициентите.

По темата за избор на омбудсман, премиерът изрази надежда, българският парламент да има достатъчно сила, воля и компетентност да избере най-качествения кандидат.

Водещи

Най-четени