В ЕС започват проверки на товарния транспорт 11.10 | 10:12

Целта е да се предприемат ефективни мерки за ограничаване на нарушенията и пътнотранспортните произшествия, причинявани от водачите

От Любомир Тасев

По инициатива на Европейската организация на службите на пътна полиция (TISPOL), от днес до 17 октомври включително, във всички страни-членки на Евросъюза е създадена организация за стартиране и едновременно провеждане на кампания за контрол на товарните автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Целта е предприемане на ефективни мерки за ограничаване на нарушенията и пътнотранспортните произшествия, причинявани от водачите на товарни автомобили.

На територията на България засилените проверки ще се осъществяват от съвместни екипи от служители на „Пътна полиция” и Регионалните дирекции “Автомобилна администрация“ към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). Ще се контролират основно спазването на ограниченията за скорост, употребата на алкохол, използването на обезопасителни колани, спазването на времето за почивка от водачите, превоз на необезопасени товари, претоварване на автомобилите, техническа изправност и други.

Водещи

Най-четени