Йотова: Не е вярно, че аз, Станишев и Вигенин водим евролистата 06.12 | 19:35

Важно е България да подходи сериозно за евроизборите

От Мая Александрова

България за трети път ще прави европейски избори и наистина трябва да подхождаме много сериозно. Това обяви в ефира ан bTV евродепутатът Илияна Йотова.

Тя заяви, че листата на БСП за евроизборите още не е готова, а утре ще се състои работно заседание на партията, на което ще започне разговорът за европейските избори.

Йотова отрече твърдението, че Сергей Станишев, Кристиян Вигенин и тя водят евролистата на левицата. "Нямам такава информация", заяви евродепутатката.

"Ще разгледаме няколко много важни проблема. Първо, как ще правим евроизбори в средата, в която се намираме всички ние в България, в политическата ситуация. Второ, да видим какво ще искаме пък ние от Европа в следващия мандат, дали България най-накрая ще бъде страната, която ще прави политика, няма да бъде само обект на европейска политика и безропотно да изпълнява всички онези неща, които се нареждат оттам. И на трето място, как ще накараме европейските граждани, в частност българските, да повярват наистина в европейския проект, защото сякаш има едно засилване на евроскептицизма. И една друга много голяма опасност, за която малко говорим у нас - това е набиращата сила ксенофобия, която дава много поле за дейност на различни екстремистки политически сили в Европа, които вече се готвят за нещо наистина много опасно - да бъдат трета политическа сила в следващия Европарламент", каза още Илияна Йотова.

Водещи

Най-четени