Камата влиза в европарламента 09.04 | 15:20

Андрей Слабаков е инициатор на международна конференция на тема „Младежта и спорта в ЕС: Между големите обещания и реалността“

От iNews

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков ще гостува на Европейския парламент. Носителят на "Златна топка" и "Златна обувка" е в Брюксел по покана на българския евродепутат от ВМРО Андрей Слабаков. Известният ни режисьор е инициаторът на международна конференция на тема "Младежта и спорта в ЕС: Между големите обещания и реалността", предаде креспондентът на "Телеглаф" в Брюксел.

Като партньор на Слабаков в организацията на форума, който ще проведе на 10 април в белгийската столица, се включва и италианецът Пиетро Фиони, който също е част от групата на Европейските консерватори и реформатори (ЕКР) в европарламента. С неговото сътрудничество към родния спортен елит за събитието ще се присъединят и известни имена от Апенините.

Освен Стоичков в списъка с участници на конференцията са Антоанета Стефанова (световен шампион, шахмат), Мария Гроздева (двукратна олимпийска шампионка, спортна стрелба), Таня Богомилова (олимпийски шампион, плуване), Йордан Йовчев (олимпийски медалист, спортна гимнастика). Баскетболът е представен от олимпийската медалистка Гиргина Скерлатова, треньорът Георги Божков и президентът на баскетболен клуб "Славия" Михаил Йотов. Кратка лекция ще изнесе и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Водещи

Най-четени