Отровното трио: Комисията Хаджигенов сезира Кьовеши за прокурор Вероника Трифонова 20.08 | 16:59

Сезирани са също комисията LIBE, Върховния комисар за правата на човека, генералния секретар на СЕ, зам.-председателят на ЕК за „Ценности и прозрачност“, комисаря по правосъдието и генералния директор на ГП „Правосъдие и потребители“

От iNews

Комисията Хаджигенов сезира Европейския прокурор г-жа Лаура Кьовеши, комисията LIBE, Върховния комисар за правата на човека, генералния секретар на Съвета на Европа, заместник-председателя на ЕК за "Ценности и прозрачност", комисаря по правосъдието и генералния директор на ГП "Правосъдие и потребители", съобщиха от ”Отровното трио” във Фейсбук. От там допълват:

Във връзка с прокурор Вероника Трифонова, понастоящем делегиран европейски прокурор от квотата на България, подминала безпрецедентно полицейско насилие. Кадрите от охранителни камери под колоните на Министерски съвет, запечатали срамния побой над мирно протестиращи млади хора от вечерта на 10 юли 2020 г., крити от българските власти близо 13 месеца и извадени от комисията, обиколиха всички медии и социални мрежи в страната и разтърсиха цялото общество.

Независимо от множеството свидетелства и доказателства за това насилие, г-жа Трифонова е прекратила преписка по случая, "поради липса на престъпление".

"Това е форма на съучастие на престъпление срещу правосъдието", категоричен е народният представител Николай Хаджигенов, който е и адвокат на част от пострадалите при побоя млади хора.

 

Водещи