Проф. Минеков: ОЛАФ иска да върнем 4,5 млн. евро заради ремонта на Ларгото 05.06 | 11:19

Изляха европейските милиони в една бутафория, заяви той

От iNews

ОЛАФ иска да върнем 4,5 млн. евро заради ремонта на Ларгото и действията на бившия министър Боил Банов. Това заяви служебният министър на културата проф. Велислав Минеков в петъчното издание на "ЕвроДикоф". Документите са много чувствителни. Поисках от ОЛАФ становище какво точно можем да изнесем като информация, добави той.

Изляха европейските милиони в една бутафория. Това беше най-скъпата бутафория. Не само, че тя се замаза и застрои, но имаше тенденция колко ще бъде посещавана и как ще минават туристи. Такова нещо не се случи, но парите бяха усвоени майсторски, посочи проф. Минеков.

"27 млн. лева бяха дадени за Квадрат 500 дори не е квадрат. Парите свършиха и изчезнаха. Той е "П" образен. Можем да го прекръстим на почти квадрат. Посещаемостта от 2015 година е отчайваща. Нещата са много тъжни. Социалистическия музей е гроб. САМСИ е построен с голяма част от парите от Норвежката програма, но той дори не е построен, но колекция няма и не е имало. Трябваше да има показвания на млади и съвременни автори", допълни Минеков.

Водещи

Най-четени