Стартира второто издание на Discover EU 18.10 | 10:40

Още 12 хил. младежи от ЕС ще могат да пътуват безплатно с влак

От Ани Романова

След успеха на първото издание на DiscoverEU Европейската комисия организира нов тур за безплатно пътуване с влак в Европа, пише "Дневник".

Кандидатстването ще започне на 29 ноември 2018, а крайният срок за кандидатстване ще бъде до 11 декември 2018 г. Самото пътуването в Европа ще се състои в периода между 15 април и 31 октомври 2019 г.

Кой може да кандидатства и как?

Кандидатите трябва да са навършили 18 години на 31 декември 2018 г. и да имат готовност за пътуване между 15 април и 31 октомври 2019 г. за период от 30 дни.

При интерес кандидатстването става чрез Европейския младежки портал.

Експертна комисия ще подбере победителите между всички кандидати. Те ще бъдат уведомени за резултатите в средата на януари 2019 г.

Одобрените ще могат да пътуват индивидуално или в група от максимум петима души. По правило те ще пътуват с железопътен транспорт, но за да се осигури по-добър достъп на континента, участниците могат да използват и алтернативни видове транспорт, като например автобуси, фериботи или, по изключение, самолети. Това гарантира, че младите хора, живеещи в отдалечени райони или на острови, част от ЕС, също ще имат шанс да участват.

Снимка: Europa.eu

Водещи

Най-четени