Форум за стратегия „Европа 2020“ ще се проведе в Благоевград 22.10 | 10:17

Целта на предложената от Еврокомисията стратегия е ЕС да се превърне в най-привлекателната социална пазарна икономика през 21 век

От Любомир Тасев

Граждански форум на тема стратегията „'Европа 2020': европейска перспектива за младите?” ще се състои в Благоевград, съобщиха от Информационното бюро на Европейския парламент за България.

Събитието се организира от бюрото и ще се проведе от 11.00 часа в зала „Андрей Делчев”, университетски център "Балкански" на Американския университет в България, на ул. "Ал. Стамболийски" № 52.

Във форума ще вземат участие българските евродепутати Станимир Илчев (АЛДЕ) и Мария Неделчева (ЕНП).

Гражданските форуми са инструмент за комуникация на Европейския парламент и представляват връзка между него и гражданското общество. Те са открити за посещение от всеки желаещ. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение свободно и пряко с широката общественост. Очаква се форумът в Благоевград да предостави на гражданите от региона възможност за откровен разговор с българските евродепутати и да им позволи в открита дискусия да изкажат своите позиции и очаквания, да задават въпроси, да търсят път към общо решаване на проблемите.

Стратегия "Европа 2020" бе предложена през март тази година от Европейската комисия. Тя цели да определи план за действия на ЕС в предстоящите десет години за да се осъществи стремежът Европа да стане най-привлекателната социална пазарна икономика в света през 21-ви век.

Водещи

Най-четени