„Авиоотряд 28“ разследва повредата на правителствения „Фалкон“ 31.08 | 10:52

Инженерите ще опитат да открият каква е причината за неработещите колесници

От iNews.bg

Днес инженери от "Авиоотряд 28" ще разследват причините за повредата на правителствения "Факлон". На Летище "Варна", където се намира самолетът от вчера, специалистите ще направят оглед и необходимите тестове, за да установят каква е причината за проблемите с колесниците на машината, съобщават от Министерството на транспорта. Засега не е ясно дали самолетът ще се прибере днес в София, дали ще му бъде правен някакъв ремонт на място или ще бъде поправен в чужбина.

Вчера правителственият "Фалкон" трябваше да закара премиера Бойко Борисов, министъра на транспорта Ивайло Московки и други представителни лица от Варна до Пловдив, където т трябваше да присъстват на официалната церемония по откриването на новата спортна зала "Колодрум". След излитането обаче в машината се е появил технически проблем – колесниците на са могли да се затворят. Това е наложило аварийно кацане обратно на летището в морската ни столица.

Капитанът на полета е извършил необходимите облитания, за да бъде изразходено част от горивото, след което е приземил самолета. Кацането е преминало нормално, като през цялото време не е имало опасност за живота и здравето на пътниците и екипажа, съобщават още от транспортното министерство.

Водещи

Най-четени