"Агент" на тайните служби от Кюлевча преспа в полицията заради алкохол 17.04 | 11:51

BMW стана "участник" в транспортно нарушение 2 пъти за една нощ

От Христина Рафаилова

Пиян е и неправоспособен водач се опитал да се измъкне от полицията, като се представил за служител на специалните служби.

22-годишният младеж бил спрян за проверка от органите на реда на ул. "Университетска" в Шумен. Той карал BMW с английски регистрационен номер.  

Полицаите поискали да проверят документите му. В отговор мнимият агент заявил, че работи в специалните служби. 

Служителите на МВР обаче не му хванали вяра и му направили проба за алкохол. Дрегерът показал, че младежът има 1,77 промила в кръвта. Също така бил неправоспособен да шофира. 

Жителят на село Кюлевча отказал да даде проба за химичен анализ.

Полицаите също така установили, че книжката на "служителя на специалните служби" е отнета миналата година, когато е карал колата си с 1,59 промила алкохол. Тогава му е била наложена пробация от 1 година и 1 месец. 

Младежът бил спипан отново през март тази година пак да шофира след употреба на спиртни напитки, като тогава алкохола в кръвта му бил  2, 40 промила.

След поредното спиране в 2 часа тази сутрин той е бил задържан за 24 часа и по случая е образувано бързо производства. 

Екшънът за полицията обаче не свършил с това. 20 минути по-късно друга патрулка засякла същото BMW да криволичи по същата улица. 

Полицаите спрели за пореден път колата. Зад волана стоял мъж видимо пиян. Той категорично отказал да предостави документите си за проверка. На мястото пристигнал екип на "Пътна полиция", като той установил, че колата е същата, спряна по-рано. Само водача бил нов. Той е на 30 години от село Мадара  и отказал да бъде тестван с дрегер. 

Той започнал  да се държи грубо, да отправя обиди и закани към полицейските служители и да нарушава обществения ред.  Той също бил задържан за 24 часа.

Водещи