„Арт улицата“ на София с нов тротоар 23.07 | 16:47

Ремонтират култовата столична улица „Шишман“

От Гергана Златкова

Започва изпълнението на ремонт на тротоарната настилка, както и на бордюрната линия на ул. "Цар Иван Шишман”.

Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Ще бъде изпълнена подмяна на съществуващите настилки с унипаваж и повдигане на гранитните бордюри.

Ремонтът ще започне от 24 юли и ще обхване участъка ул. "Граф Игнатиев” до площад Народно събрание, съобщават от агенция "Фокус".

Във връзка със строително-ремонтните дейности се забранява престоят и паркирането по ул. "Цар Иван Шишман” по участъци, съответно:

  • от 8.00 часа на 24 юли 2013 г. до 24.00 часа на 12 август 2013 г. се забраняват престоят и паркирането по ул. "Цар Иван Шишман” в участъка между ул."Генерал Паренсов” и ул."Ген. Йосиф В. Гурко”;

  • - от 8.00 часа на 29 юли 2013г. до 24.00 часа на 17 август 2013 г. се забраняват престоят и паркирането по ул."Цар Иван Шишман” в участъка между ул."Ген. Йосиф В. Гурко” и ул."Славянска”; - от 8.00 часа на 5 август 2013 г. до 24.00 часа на 25 август 2013г. се забраняват престоят и паркирането по ул."Цар Иван Шишман” в участъка между ул."Славянска” и бул. "Цар Освободител”

  • По време на ремонта се закриват местата в режим на платено паркиране. Изпълнител на ремонта е Обединение "Трейс инжект”. Изпълнителят трябва да постави необходимите пътни знаци за временна организация на движението.

  • По програмата за ремонт на Столична община около 40 км тротоари са обновени през последните години. Тази година от началото досега са ремонтирани приблизително 17 км тротоари.

  • Ремонтирани са участъци от тротоарите бул. "Цар Освободител”, бул. "България”, бул. "Христо и Евлоги Георгиеви”, ул. "Хан Крум”, ул. "Иван Асен ІІ” и други.

Водещи

Най-четени