"Аспарухово" продължава да бъде под крилото ни 09.07 | 11:30

Направена е организация за изплащането на помощите

От Теодора Кокаланова

Продължава изплащането на помощите за пострадалите от наводнението във варненския квартал "Аспарухово". Това каза Йордан Николов, кмет на район "Аспарухово". По думите му е направена организация за изплащане на помощите. 

Списъкът с лицата, които ще получат финансови средства, е 404. До края на работния ден вчера (8 юли) 85 домакинства са получили еднократна социална помощ в размер на 300 лв. Сумата беше гласувана от общинския съвет.

Изплащането продължава в стая 606 на районното кметство. Йордан Николов допълни, че по последни данни запрашаемостта на въздуха е в границите на нормите.

"Няма опасност от епидемии и зарази в района. Улиците се мият и дезинфекцират. Следи се и за заболеваемостта. Към момента всичко е в нормите", заяви кметът. 

Варненският квартал "Аспарухово" пострада на 19 юни, след като проливните дъждове доведоха до свличане на земна маса и дървета от гориста местност над района. Водният ад, сполетял региона, отне живота на 11 души и причини множество материални щети.

Заради проливните дъждове бедствено положение бе обявено и в Добрич, Аксаково, Велико Търново и Никола Козлево. Много реки излязоха от коритата си и много язовири бяха пред преливане.

Водещи

Най-четени