"Атака" видя конспирация за отнемане на гласове в обвинителния акт срещу Сидеров 09.04 | 16:43

В дъното на целия скандал стои опозицията от ГЕРБ, убедена е атакистката Магдалена Ташева

От Ивелина Георгиева

"Атака" не се притеснява от обвинителния акт на прокуратурата срещу лидера й Волен Сидеров и вярва на българския съд. Това стана ясно от думите на народният представител от "Атака" Магдалена Ташева, която коментира казуса с обвинителния акт срещу Волен Сидеров, внесен днес от прокуратурата.

Според нея целта на всичко това е партията да бъде оклеветена преди евроизборите, а в дъното на целия казус стоят бившите управляващи от ГЕРБ.

"Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основната на разработката срещу "Атака", е да се попречи на партията да постигне резултатите, които иначе би имала на европейските избори", посочи Ташева.

Атакистката бе сигурна, че Волен Сидеров и всички останали нейни партийни колеги ще бъдат оправдани. Тя обаче изтъкна, че решението на съда ще излезе чак след изборите за европейски парламент, а целта е да се направи клеветническа кампания срещу "Атака" и по този начин да се отнемат гласове от нея.

Тя обясни, че още не се е запознала с конкретните мотиви на прокуратурата. Доколкото е разговаряла със с юристи - за лека телесна повреда трябва да бъде заведена частна жалба.

"Лицето кикбоксьор, който твърди, че е бил ударен в скулата, трябва да заведе частна жалба срещу моите колеги от "Атака", за които твърди, че са му я нанесли. Тази повреда не се виждаше, а един кикбоксьор, който тренира ежедневно, може да има всякакви синини и след това да обвинява когото пожелае или когото му наредят", посочи Магдалена Ташева, цитирана от Агенция "Фокус".

По думите ѝ очевидно е, че след като се пренебрегва законът и полицаят не е подал частна жалба, а се ангажира главният прокурор, става дума за разработка и инсценировка на скандал в самолета за Варна с цел политическа репресия срещу партия "Атака" от страна на ГЕРБ. "Бившите управляващи не за първи път си служат с подобно политическо интригантство", допълни Ташева.

Водещи

Най-четени