„Атака“ иска Горанов в парламента да обясни за дълговете на вероизповеданията 08.03 | 11:00

Гласуваме ли опрощаването им, вече всеки ще може да поиска такова, каза Павел Шопов

От iNews.bg

"Атака" настоя министърът на финансите Владислав Горанов да дойде в парламента, за да внесе яснота сред народните представители относно предвидените промени в закона, с които държавата опрощава на вероизповеданията публичните задължения до 31 декември 2018 г., предаде БГНЕС.

Тезата от парламентарната трибуна разви депутатът Павел Шопов, според когото важно е по този въпрос е да бъде чута позицията на Министерство на финансите. Вече стана ясно, че шест от регистрираните вероизповедания у нас дължат над 8 млн. лв. Шопов настоя още днешното разглеждане на законопроекта да бъде отложено, защото от вчерашното му разглеждане в Комисията по вероизповедания не са изминали 24 часа, каквото е изискването по правилник. Според него с тази финансова амнистия се създава прецедент. "Отваря се възможност за кой ли не. Всеки може да поиска такова опрощаване", смята Шопов.

В крайна сметка предложението за отлагане на точката бе отхвърлено, а председателят на парламента Цвета Караянчева припомни, че решението за неговото разглеждане като първа точка днес е взето на Председателски съвет.

Водещи

Най-четени