"Атака" пак захапа ГЕРБ - за "престъпно бездействие" 12.04 | 11:42

Сидеров внесе сигнал до главния прокурор относно ремонта на виадуктите

От Ивелина Георгиева

След старта на предизборната кампания лидерът на "Атака" внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, който визира "престъпно бездействие" от страна на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Сигналът е относно ремонта на виадукти. Сидеров припомни как самата Павлова и кабинетът на ГЕРБ истерично настояваха през миналата година да се прехвърлят десетки милиони в строежа и ремонта на виадукти.

Всички парламентарни групи тогава се съгласиха заради земетресенията и опасността от това да паднат мостове. "Парите бяха преведени, но нищо не е направено", уточни лидерът на "Атака".

Сигналът до прокуратурата е да се разследва има ли престъпление чрез бездействие и дали са отклонени тези пари за нещо друго. Ако има престъпление, трябва да бъде понесена съответната санкция или да бъде повдигнато обвинение, обясни Сидеров.

"След една година от тази спешност нищо не е останало и Павлова, която сега се явява основен претендент, дори прочетох, че някъде се явява и за министър-председател при евентуално правителство на ГЕРБ, очевидно тези пари ги е скатала някъде и нещо е станало с тях", предположи Сидеров.

Той поясни, че мостовете не са пипнати, опасността продължава да стои, а летният сезон наближава. Сидеров се опаси, че така има риск за много хора, които ще тръгнат на път.

В сигнала до прокуратурата от "Атака" посочват конкретни обекти, както и решението тези пари да бъдат отпуснати за това.

"Оказа се, че спешността на ГЕРБ всъщност е била фалшива", коментира Сидеров.

Той поясни, че това е само началото и тепърва възнамерява да подготви поредица от такива сигнали за престъпни бездействия или действия на кабинета на ГЕРБ и на служебното правителство на Марин Райков.

Предизборната кампания на "Атака", която се открива днес, ще бъде посветена на разобличаването на кабинета на ГЕРБ и на социална дейност и помощи. Кампанията на "Атака" е озаглавена "Православна солидарност".

Сидеров поясни, че партията няма да прави концерти и митинги, а ще се насочат към това да помагат на хора, които не могат да си платят сметките и лекарствата.  "Учредяваме помощи и за талантливи деца, които не могат да си плащат таксите за учене", обясни атакистът.

"Кампанията ни ще бъде различна от преди - няма да са шумни събирания на хора, а тиха, кротка и полезна", поясни Сидеров.

Водещи

Най-четени