"Атака" пак се саморазправя с журналист 07.06 | 13:09

Напрежението дойде отново от изказването на Валери Симеонов за "лумпените"

От Ивелина Георгиева

Депутатите от "Атака" се заядоха с журналистка от телевизия "Скат" в парламента. Стигна се до размяна на остри реплики и заплахи от страна на двете страни.

Атакистите я обвиниха в партийна принадлежност, тъй като тя бе водач на 1-ви МИР Благоевград, издигната от НФСБ.

"Вие не сте журналист, вие сте политик", заявиха депутатите от "Атака" и се заканиха, че няма да пуснат журналистката да си тръгне, докато не се извини за изказванията на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че българите били "лумпени", като гласували за "Атака".

Журналистката бе блъсната няколко пъти от депутат на партията на Волен Сидеров. Депутатите приклещиха журналистката в един ъгъл и не я пускаха да се тръгне, като я питаха за колко пари НФСБ са се продали на Бойко Борисов.

В сблъсъка се намеси и зам.-председателят на НС Мая Манолова, която се опита да потуши скандала, който продължи повече от 20 минути.

Бяха извикани и квесторите на Народното събрание, за да въдворят ред в кулоарите, но и досега разправията продължава.

В крайна сметка Мая Манолова успя да спре разправията и да усмири каращите се депутати с журналистката, като обеща, че ще се предприемат мерки това да не се повтаря.

Това е поредният случай на разправия между "Атака" и журналист. След първото заседание на 42-рото НС лидерът на "Атака" нападна журналиста Теодор Ангелов пред единия от входовете на сградата. Тогава отново причина за напрежението стана изказването на Симеонов за "лумпените".

Водещи