"Атака" поиска забрана деца да ходят на протести 24.07 | 17:10

Партията подала сигнал до Държавната агенция за закрила на детето

От Десислава Маданска

Крайно време е да се вземат необходимите законови мерки срещу използването на невръстни българчета за политически цели. Това се казва в сигнал на "Атака", подаден до Държавната агенция за закрила на детето.

От партията посочват, че от 40 дни всички били свидетели на безобразна експлоатация на невинни деца от така наречените мирни и симпатични протестиращи.

"Недопустимо е да се позволява малки деца да бъдат използвани по този начин, да кръстосват улиците на София по малките часове, да стават свидетели на употреба на алкохол и наркотици, както и на хулигански, вандалски прояви. Ако Ви е грижа за децата на България, ще изискате всички записи от протестите от телевизиите, ще идентифицирате нарушаващите правата на децата и ще предприемете необходимите процедурни действия", се посочва в сигнала.

Според политическата сила в нощта на 23 юли всички станали свидетели на това как деца участвали във вандалски прояви, сбивания и сблъсъци с полицията и жандармерията.

"Според Вас мястото на едно дете след 22:00 часа къде е? На "мирен и симпатичен протест", на който летят огромни павета, футболни агитки предизвикват масови сбивания и се изпиват десетки литри алкохол, а що се отнася да употребените наркотични вещества - можем само да гадаем. Там ли е мястото на невръстните българчета?", питат от "Атака".

От партията заявяват още, че цялата страна видяла как "отговорни, симпатични, мирно протестиращи родители" с едната си ръка държали децата, а с другата крепели бутилката с бира, докато над главите на децата летели тежки павета. Малчуганите гледали уплашено "вандалщината на бръснати, яки, пияни и друсани агиткаджии", информира в. "24 часа".

В сигнала се казва още, че вследствие на блокадите и на "мирните, симпатични протестиращи" вече имало два смъртни случая заради забавили се линейки.

Водещи

Най-четени