"Белоградчишките скали" донесоха първо място на великотърновска ученичка 09.02 | 07:12

Наградата е пътуване до Брюксел

От Нели Минчева

Дванадесетокласничката Виолета Иванова от Хуманитарна гимназия във Велико Търново спечели първа награда в националния фотоконкурс "Покажи България на Европа".

Наградената снимка е запечатала Белоградчишките скали и е избрана измежду други 88 фотографии, които представят България.

Основната идея на организаторите на конкурса от Младежката организация на БСП и нейното списание "Епизод” е да покажат България такава, каквато е. За целта желаещите да участват можеха да се включат с една фотография, която доказва, че България е част от европейското пространство, както в миналото, така и сега.

Виолета споделя, че се е включила в конкурса по настояване на директорката на гимназията, Тамара Драганова, която й е предоставила материали и й е дала куража да участва.

Фотосите са били оценявани от международния секретар на младежкото обединение Калоян Паргов и фотографът Иван Стоименов. За награда Виолета получава пътуване до Европейския парламент в Брюксел.

Наградата е изключително мотивираща, сподели за Sever.bg Виолета. От няколко години тя се занимава с фотография. Снимките й на пейзажи, цветя, църкви и паметници от Велико Търново, Горна Оряховица и Белоградчик вече са показвани в самостоятелна изложба в училището.

Мечтата на младото момиче е да изучава скандинавистика и един ден да прави снимки за "National Geographic”. И при всички случаи да пише за печатна медия.

Водещи

Най-четени