Борисов: Ей сега ще пусна Дянков да ви види да не ви разкарвам втори път 12.09 | 11:26

Нареди министър-председателят, обръщайки се към директорите на училищата

От Ивелина Георгиева

Броени дни преди 15-ти септември директори на десет училища от цяла страната се отчетоха пред премиера Бойко Борисов за развитието на проектите по изгражданите за спортни зали.

"Десет от училищата получават по 1 мнл. лв., за да си направят спортните зали. Това са най-големите училища в цяла България", поясни Борисов по време на днешното заседание на Министерски съвет.

Желанието на премиера е до 24 май догодина проектите да бъдат приключени и той е поканил директорите, за да кажат докъде са с реализацията на проектите.

Премиерът се пошегува, че би толерирал директорите, ако не му искат още пари и даде пример със залата в Русе, която е станала за 800 хил. лв., сравнявайки я със зала във Варна, чиято стойност е над 1 млн. лв.

Според него средно с милион лева към училищата може да се направи многофункционална спортна зала. Премиерът се поинтересува дали местната власт помага на училищата.

"Ей сега, ще пусна Дянков да ви види да не ви разкарвам втори път и да изясните детайлите", нареди министър-председателят, обръщайки се към директорите на училищата.

По думите му от резултатите на проектите за спортни зали в тези десет училища ще зависи дали в следващите бюджет ще се предвидят средства за разширяване на спортната залата и в останалите.

Водещи

Най-четени