Борисов: Местан губи почва 07.05 | 17:35

Експремиерът хока ДПС лидера – вбесявал се от загубата на смесените райони

От Филипа Тодева

"Що се касае до Местан: той губи почва, защото вижда как в Кърджали, Смолян, Силистра, Шумен – смесените райони хиляди и хиляди български мюсюлмани идват, снимат се, взимат си автографи, заедно с българските християни.

Как помагаме и на джамии и на църкви. Как хората живеят и се разбират. Как вече няма страх." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Борисов даде бърз отговор на думите на Местан, че в прокуратурата е бил на разпит, а не на разговор, както твърди лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов е на мнение, че лидерът на ДПС се вбесява от това, че тютюнопроизводителите подкрепят ГЕРБ, също и животновъдите, и зърнопроизводителите.

"Това го вбесява и търси някакъв отговор. Иначе е лесно да му се отговори – и за самоубийството на Ахмед Емин в сарая, в присъствието на неговия лидер; би могло да му се обясни за документите от чужди служби, които визират неговия лидер в подготовка на атентат. Много би могло да му се говори. Но в ГЕРБ не използваме прокуратурата за предизборни цели", коментира още бившият премиер.

Борисов добави, че не е длъжен да се обяснява на никого кой идва в неговия дом.

"Заедно с това - не се интересувам кой ходи в сараите на Ахмед Доган, въпреки че това би било доста любопитно и интересно", подчерта още той.

По отношение на скандала с подслушването и днешния му престой в прокуратурата той заяви, че е искал прокурорите да знаят, че настоява да се намери извършителят или - тази организирана престъпна група, която извършва незаконни подслушвания в домовете на хората.

Водещи

Най-четени