(ВИДЕО) Джип на Гранична полиция фучи с 200 км/ч по АМ "Тракия" 10.09 | 11:29

Разрешената скорост по магистралите у нас е 140 км/ч, но въпреки това държавните служители я превишават с над 60

От iNews.bg

Джип на Гранична полиция грубо погазва Закона за движение по пътищата, движейки се с над 200 км/ч по АМ "Тракия". На куриозната ситуация се е натъкнал мъж, който рано тази сутрин се е придвижвал по аутобана в посока Бургас. Мъжът, който е изпратил видеозапис на нарушението, се е возел на предната седалка на автомобил, движещ се зад Граничните полицаи. 

"Шофьорът, при когото се возех е отличен водач. През повече от 20-те си години стаж зад волана няма нито едно нарушение, горд притежател на "златен талон" и изключително опитен. Видяхме джипа да се засилва покрай нас в дясната лента и преценихме, че искаме да разберем с колко се движи. Ограничението на аутобана е 140 км/ч, а видеото, което изпращам реално започва от скорост над 170 км/ч.", коментира авторът на видеото.

Гонката започва на около 50 км от Бургас. Въпреки че се движат зад него с 30 км/ч над позволената скорост, джипът на Гранична полиция продължава да се отдалечава. Автомобилът, който го преследва достига до 200 км/ч., където скоростите на двете возила започват да се изравняват. Тогава обаче водачът на задната кола преценява, че е по-добре да се откаже, защото реално застрашава живота на останалите участници в движението. Джипът обаче отпрашва напред със същата скорост. 

"Шофьорът, с който се возих, заяви, че е готов да плати глобата си за нарушение на ЗДвП, ако бъдат глобени и граничните полицаи. Все пак ние започнахме да преследваме техния автомобил, за да демонстрираме колко грубо погазват правилника", коментира авторът на шокиращото видео.

Водещи

Най-четени