"Винария 2013" тръгва с Дионисиево шествие и 100 литра вино 03.04 | 09:35

Международен панаир Пловдив е домакин на традиционната изложба за лозарство и винарство

От Филипа Тодева

С Дионисиево шествие и със 100-литрова бъчва червено вино започва откриването на изложение "Винария 2013". По време на шествието бяха представени традиционни народни танци, а на площада имаше концерт за събралите се граждани.

Стотици пловдивчани се стекоха на пл. "Стефан Стамболов", за да пробват чаша мавруд или друго вино по избор. В рамките на 4 дни – от 3 до 6 април Международен панаир Пловдив ще бъде домакин на традиционната изложба за лозарство и винарство.

По време на изложението всички ценители могат да опитат продукцията на известни вино заводи и да видят изпълнения на фолклорния ансамбъл "Тракия".

Тази година много от избите и производителите, които ще се представят на изложението, са подготвили специални вина, с които ще изненадат посетителите, съобщава главният директор на Панаира – Иван Соколов.

По думите му, освен традиционните напитки ще има и нови продукти, които са съобразени с вкусовите качества и претенциите на консуматорите.

Посетителите на "Винария 2013" могат да опитат еликсирите, наградени в Международния конкурс за вина и спиртни напитки, да видят новите колекции на български и чуждестранни производители, допълва агенция "Фокус".

Водещи компании от 13 държави предлагат технологии, машини, оборудване и материали за лозарство и винарство, а посетителите се очаква да бъдат повече от 15 000.

Палатите ще бъдат отворени всеки ден от 9 до 18 часа, на 6 април – до 14 часа. Билетът струва 3 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди – 2 лева. 

Водещи

Най-четени