„Военното НДК“ приюти софийските съд и прокуратура 18.09 | 11:49

Само материалните добри условия не са гаранция за качествено правораздаване, отбеляза Цецка Цачева

От iNews.bg

Новата сграда на Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура беше тържествено открита днес. Това е т.нар. военно НДК. Наказателното отделение на Софийския районен съд и Софийска районна прокуратура ще започнат работа с граждани в нея от 2 октомври 2017 г., предаде БГНЕС. О

т бюджета на съдебната власт са вложени около 14 млн. лв. от сключването през 2013 г. на договора за изпълнение и инженеринг за преустройство на сградата за нуждите на СРС и СРП до 2016 г., припомниха от ВСС още преди официалното й откриване. От там посочиха и че така се решава дългогодишният проблем на Софийска районна прокуратура, която в момента е разположена в пет съдебни имота.

На церемонията премиерът Бойко Борисов не пропусна да припомни как е изглеждало мястото. "Един изцяло компрометиран обект", каза Борисов и подчерта волята, която са имали да го направят. "Все пак трябва да имаме памет, защото не знам да има осъдени за това нещо зад мене и за, повтарям, корупционно компрометирана схема", допълни Борисов.

1978378Правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че сградата е изключително модерна. "Нека да бъдем откровени, само материалните добри условия все още не са гаранция за качествено правораздаване, за справедлив, бърз и ефективен процес. Изискват се много умения, неспирно повишаване квалификацията на магистратите и преди всичко правосъдие по вътрешно независимо убеждение на магистрата, правосъдие, което очакват гражданите с гарантиращ справедлив процес и равенство пред закона", заяви Цачева.

Водещи

Най-четени