"Да спрем убийствата!", настояват близки на Мирослава 24.01 | 13:25

Близките на убитото момиче организират нов протест с искания за промени в Наказателния кодекс

От Андриян Георгиев

Приятели, близки и роднини на убитата Мирослава Николова утре (25 януари) организират за четвърти път протест, съобщи Ирина Василева, която е сред инициаторите на протеста, цитирана от БТА.

Протестът е насрочен за 17:30 ч. и ще се състои пред Съдебната палата в Перник. Той е под наслов "Да спрем убийствата!". 

Близките на Мирослава настояват за промени в Наказателния кодекс, които да гарантират налагане на сурови наказания за отнет човешки живот. Това е вик за справедливо възмездие не само за смъртта на Мирослава, но и на 11-годишния Станислав от с. Логошевци, както и на всички жертви на най-тежкото престъпление - убийство, уверяват организаторите.

По думите им затова апелът им е насочен към съдебната система и мястото на протеста е променено - Съдебната палата в Перник.

Протестите в Перник ще продължат всяка седмица до залавяне и налагане на справедливи наказания на всички участници в убийството на Мирослава. Протестите са подкрепени от хиляди граждани в цялата страна.

iNews припомня, че Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година. Тя беше открита убита на 12 януари. Единият от заподозрените в извършване на убийството - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби, на втория заподозрян Марио Любенов-Заека е предявено обвинение за убийството. 

На 22 януари също се състоя протест, организиран от близките на Мирослава. "Битката за справедливост и възмездие за убийството на Мирослава се превърна в борба за всички деца", с тези думи на майката на Мирослава започна протестът тогава. 

Водещи

Най-четени