„Движение 21“ преизбра Татяна Дончева за свой лидер 03.04 | 13:41

Ще подкрепим всички политически сили, които са за реална реформа, заяви тя

От iNews.bg

Конгресът на партия "Движение 21" преизбра Татяна Дончева за председател на Националния съвет. В него влизат още двамата ѝ заместници Данаил Георгиев и инж. Симеон Славчев, както и членовете Албина Анева-Томова, Пламен Марков, Светлозар Златев и Лидия Чорбанова, съобщиха от пресцентъра на партията.

В изказването си пред конгреса Дончева обяви, че "Движение 21" ще подкрепи всички политически сили, които са за реална реформа.

"Управляващите, разбира се, не се възползваха от това, защото очевидно не желаят такава реформа да се състои. Те не искат подобна реформа, защото считат, че тя ще ги застраши", каза още тя.

Според нея те са се постарали да направят имитиация на промени в уредбата на съдебната власт, които по своето съдържание да не застрашат техните интереси и същевременно да послужат като отчет на опорни точки, зададени от Брюксел.

По думите на Дончева, преходът вече е свършил и страната ни е изпаднала в тежка политическа ситуация, а институциите са били заложници на модела "КОЙ".

 

Затова тя призова да се спре с корупцията и преразпределянето на бизнес кръгове между олигарсите, както и да се направи реална ефективна съдебна реформа.

Водещи

Най-четени