"Добре почерпен" скочи на полицай, задържаха го 08.07 | 12:55

Водачът нанесъл два удара в главата на служителя

От Теодора Кокаланова

Пиян шофьор е задържан, след като нападна полицай в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Около 03:55 часа служители от патрулен екип на сектор "Пътна полиция" извършвали обход в обслужвания от тях район. 

На ул. "Добруджа" те забелязали лек автомобил BMW, с белгийска регистрация, който криволичи по платното. В близост до кръстовището с ул. "Съединение" подали светлинен и звуков сигнал, а при изравняване с автомобила полицейски служител със светлоотразителна палка посочил мястото, където да спре водача.

Пътните полицаи слезли от служебния автомобил и се насочили с цел извършване на проверка. Водачът на лекия автомобил запалил колата и избягал в посока към бул. "Ришки проход", ул. "Владайско въстание".

След като полицейския патрул се насочил към мястото служителите на реда установили, че лекият автомобил се е ударил в метален електрически стълб, като го е съборил. Водачът слязъл от превозното средство и направил опит да се отдалечи. Полицейски служител му разпоредил да не напуска мястото на инцидента и го хванал за ръката, при което мъжът му нанесъл два удара в главата.

Агресивният мъж е задържан. Установена е самоличността на водача. Това е 26-годишният М.М. от село Бяла река. Изпробван е с техническо средство, като е измерена 1,69 промила концентрация на алкохол в кръвта му. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Момчето е задържано за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Водещи

Най-четени