„Изправи се.БГ“ излиза с план за 70 управленски мерки 22.12 | 19:33

Предвижда се създаването на специална комисия за незабавна ревизия на управлението на Бойко Борисов като министър-председател, както и на дейността на министри и регулаторни органи

От iNews.bg

Председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова разпространи декларация на едноименната партньорска мрежа със 70 управленски мерки за повишаване на доходите на обикновените граждани, подкрепа на бизнеса, демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление. Целта е мерките да послужат за основа на бъдеща управленска програма. 

В преамбюла на декларацията Манолова подчертава готовност за създаване на широко обединение срещу модела на управление на Бойко Борисов и устойчиво мнозинство на почтените в 45-ото Народно събрание.

Сред акцентите са въвеждане на минимална почасова ставка с цел постигане на минимален доход от 1000 лева на месец и ръст на средната заплата до 2000 лева, както и преизчисляване и увеличаване на пенсиите.

Предлага се временно освобождаване от някои данъци по сектори и забрана за харчене на бюджетния излишък без решение на парламента, таван на работните заплати на мениджърите в държавните дружества и шоково въвеждане на електронно управление, както и премахване на всички гишета с чиновници.

Предвижда се създаването на специална комисия за незабавна ревизия на управлението на Бойко Борисов като министър-председател, както и на дейността на министри и регулаторни органи.

Заложена е съдебна реформа и поправки в Конституцията, въвеждане на активна регистрация и гласуване по пощата, закриване на Института на частните съдебни изпълнители и замяната им с държавни.

Водещи

Най-четени