"Искаме бъдеще в България" крещят в София 19.02 | 18:23

Шествие срещу високите цени на тока и парното потегли за пореден ден

От Кремена Бедерева

Шествие срещу високите цени на тока и парното потегли за пореден ден от Орлов мост в посока Народното събрание. Минути след това протестиращите се отправиха през Ректора към паметника "Васил Левски".

Там обаче полицията с военни коли ги спираше, като е отцепен районът. На паметника се изнася реч, като хората освирквах "оратора". Има много хора наоколо. По думите на очевидци, присъстващи на протеста, полицаите обиждали анархистите и ги наричаха "лайна", предаде репортер на iNews.

Протестиращите на Ректора пък им отговарят с песни, като пеят "България, Юнаци".

Протестиращите са повече млади хора и носят български знамена, както и надпис "искаме бъдеще в България". Чуват се освирквания.

Паметникът на Съветския войн също е отцепен и много полиция в района. Протестиращите скандират "оставка" и веят знамето на Европейския съюз.

Те започнаха да се събират на Орлов мост малко след 18 часа. Първоначално на входа на Борисовата градина имаше повече от 60 протестиращи.

И докато на Орлов мост протестират, на паметника "Васил Левски", софиянци са се събрали да почетат паметта на Васил Левски.

Заради честването, което се провежда пред паметника на Апостола, има засилена охрана в района на церемонията.

Желаещите да почетат паметта на Васил Левски преминават през пропусквателни пунктове. Органите на реда проверяват гражданите със скенери и детектори за метал.

Водещи

Най-четени