"Как да намалим разхода на гориво?", търсим в нета 04.12 | 12:11

Българите търсят пожелания за близките си онлайн

От Ралица Стоянова

Любопитно ли ви е каква информация търсят най-често българите в интернет?

Оказва се, че "Как да хакнем топломера?" или "Как да намалим разхода на гориво?" са сред най-често срещаните въпроси в търсачката Napred.bg. 

Сред другите практични въпроси, които българите задават онлайн, са "Защо дистанционното работи само отблизо?", "Как да си намеря работа" и други.

Друг интересен факт е, че по-големите именни дни, като предстоящия Никулден, са причина за раздвижване сред интернет потребителите. Сред основните въпроси, които са били зададени през последните няколко дни, са "Кой празнува на Никулден?" и "Какво е най-подходящото меню за празника?".

В търсенето попада и въпросът "Кой има имен ден днес?". Българите прибягват все по-често до интернет, когато трябва да измислят пожелание за близък човек. Търсенето на ключовата фраза "пожелания за имен ден" се увеличава десетки хиляди пъти в деня на празника.

Коледа също вече вълнува българите, независимо, че остават няколко седмици до празника. Най-често срещаните потребителски проучвания са свързани с "критерии за най-красива коледна украса", креативни "коледни пожелания за гаджета", както и любопитни въпроси като "Какво е Коледа без украса" и "Идеи за закачливи празнични пожелания". 

Най-четени