Калинка номер 1 наистина била червена 21.03 | 15:57

Реална корупция или подгряване на отдавна изстинала манджа?

От Филипа Тодева

Бившият министър Мирослав Найденов и БСП за пореден път проведоха словесен двубой, този път, посветен на корупцията в МЗХ.

Според социалистите Мирослав Найденов е замесен в скандална корупция при определянето на обществените поръчки на ДФЗ.

Става дума за определянето на победителите при обществените поръчки на Държавен фонд Земеделие. Обвиненията на БСП се осланят на свидетелски показания, дадени от бившия зам.-шеф на ДФЗ Светослав Симеонов. Той разказал как лично Мирослав Найденов и Светлана Боянова са упражнили върху него натиск

за определяне на печеливши проекти.

Пред агенция "Фокус" самият Найденов нарече днешните данни, изнесени от БСП "трета серия на тази сапунка".

"Какво стана ясно от поредната му серия – ясно е вече, че Калина Илиева е в редиците на БСП. Същото, което тя преди около 2 години носеше при РЗС, при СДС, които също го коментираха, в момента БСП са го извадили. Както се изразяват хората, подгряват една отдавна поизстинала манджа”, заяви Найденов.

"Тъй като виждам, че те задават въпроси на прокуратурата, аз също се питам - защо едно дело не е приключило три години и половина, и ако е вярно това, което те твърдят – че е имало натиск, защо наистина това не е приключило. Ако сме имали лостовете да влияем на това дело, беше логично то да приключи”, каза още Мирослав Найденов.

Водещи

Най-четени