"Кресливи жени с уж болни деца" се оказа недостатъчно за съда, за да накаже Валери Симеонов 28.01 | 17:45

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не е засегнал достойнство и интереси с изказването си по посока на инвалидите, децата с увреждания и техните родители

От iNews.bg

Семейство от Пловдив опита да обори Комисията за защита от дискриминация, според която лидерът на НФСБ Валери Симеонов не е засегнал достойнство и интереси с изказването си по посока на инвалидите, децата с увреждания и техните родители, пише marica.bg.

През октомври 2018-а Симеонов каза пред журналисти: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях". Думите му бяха в коментар на протестиращите майки на деца с увреждания. 

Изказването му пред телевизия СКАТ след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество в вторник доби популярност и предизвика гневни реакции в социалните мрежи, след като беше излъчено в предаването "Господари на ефира". Това провокира призиви за незабавната оставка на Симеонов от страна на граждани, БСП и протестиращите майки.

Родителите от Пловдив атакували решението на комисията в Административния съд в Пловдив. Така се стигнало до вчерашното решение на магистратите, които също отхвърлили жалбата.

Водещи

Най-четени