“Леглата не лекуват сами”, заяви поредният антиправителствен протест 09.11 | 19:40

"Кой ги изгони тези лекари. Не ги изгоних аз. Тя беше в парламента", заяви Иван Георгиев

От iNews.bg

Походни легла бяха разпънати пред сградата на Министерския съвет в протестна акция срещу определеното като "хаос" състояние на здравната система при овладяването на кризата с коронавируса.

Проявата под мотото "Леглата не лекуват сами” бе организирана от "Отровното трио" и движението "Изправи се.БГ” в 124-тия ден на антиправителствени протести, но изненадващо контрапротестиращи се присъединиха към демонстрацията, за да освиркат лидера на движението Мая Манолова.

Пред "Хоризонт” адвокат Николай Хаджигенов обясни каква е символиката на проявата:

"Показваме как изглежда управлението на държавата, конкретно сега тя така изглежда".

Три походни, закачалка с лекарски престилки, болнични чехли, слушалки и сигнал "свободно", че на отсрещната страна няма никой. Така изобразиха протестиращите състоянието на здравната система у нас:

"Всъщност ефективната борба е за това. Усвояват се едни нови 80 милиона лева, които ще ги вземат правилните хора, разбирайте хората на Борисов и това е, нищо друго няма ефективно", каза Николай Хаджигенов.

"Правителството дезертира от отговорността за Covid кризата, като всички непопулярни мерки се прехвърлят на местните щабове, за да се пази имиджът на Борисов за предстоящите избори", допълни Мая Манолова.

Само на няколко метра зад Манолова обаче се появи група контрапротестиращи:

"Кой ги изгони тези лекари. Не ги изгоних аз. Тя беше в парламента", заяви Иван Георгиев, който обяви:

"Тези политици ни докараха дотук. Това е най-новата партия, аз съм председател".

До физически сблъсък не се стигна, но двете групи протестиращи за кратко нажежиха обстановката.

За 19:00 часа е насрочен поредният протест на "Системата ни убива". Въпреки че проявата "Леглата не лекуват" се проведе до палатковия им лагер майките на деца с увреждания не подкрепиха демонстрацията на "Отровното трио" и "Изправи се БГ".

 

Водещи

Най-четени